Category: Uncategorized

Gedurfde keuzes

“Ik vind het knap hoe jullie het doen!”. Ik zat vanmorgen heerlijk op het terras voor werkoverleg en mijn gesprekspartner had mij de vraag gesteld “Hoe is het leven?”. Dat is sowieso nogal een grote vraag die ik altijd lastig vind te beantwoorden. In dit geval voelde ik de ruimte om een “echt” antwoord te geven. Waarop ik dus bovenstaand antwoord kreeg.

Afgelopen jaar was intens en onverwachts erg lastig op meerdere vlakken. Er was veel onzekerheid en dat bracht me uit balans. We namen vorig jaar een risico door het avontuur aan te gaan met het opzetten van Sjoerd’s Shiitake. Ondanks dat het inderdaad een avontuur is en we er gelukkig nog geen moment spijt van hebben, is het niet makkelijk. Het zomerse weer en de droogte hebben dit jaar tot een deels mislukte oogst geleid.

Wat we ook niet hadden kunnen voorzien is dat onze prachtige zoon ongelukkig was en uitviel op de basisschool. Ik ben daar ruim een half jaar heel intensief mee bezig geweest en de keuze was om werk op een laag pitje te zetten.

Al die onzekerheid heeft gelukkig veel mooie kanten. De situaties die op ons pad zijn gekomen vragen elke keer om keuzes te maken voor wat nu, op dit moment en in het leven, echt belangrijk is. Om dan vervolgens het vertrouwen te voelen dat het vroeg of laat, linksom of rechtsom, goed gaat komen. Als je maar je eigen pad durft te bewandelen. Dat kan ik op zich al goed en dit jaar heeft die vaardigheid zich tenminste weer lekker verder kunnen ontwikkelen! Obstakels, uitdagingen, tegenslag of hoe je het ook wil noemen, dragen bij aan persoonlijke groei. Laat dat nou precies zijn waar ik mij professioneel mee bezig houd.  Dus “Hoe is het leven?”. Leerzaam, mooi en moeilijk tegelijkertijd. Eigenlijk vind ik het ook wel knap hoe we het doen 😊 !

Ik heb gelukkig weer de ruimte en energie om lekker aan de slag te zijn en dat maakt mij blij. Wil jij meer weten over wat ik voor jou als individu of voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op!

    Leave Your Comment Here

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.